Генерал США сказав, що саме допоможе стримати Росію від «жахливого рішення»

Генерал США сказав, що саме допоможе стримати Росію від «жахливого рішення»
Фото Укрінформ

Генерал закликав Україну завжди робити все можливе для самозахисту

У Сполучених Штатах впевнені, що в майбутньому на Україну чекає членство у НАТО.

Таку думку в коментарі Укрінформу в кулуарах Львівського безпекового форуму висловив генерал-лейтенант американської армії у відставці Бен Годжес.

«Щодо членства у НАТО, то ми хочемо, аби це трапилося, я не знаю коли, але з часом це буде. Тому важливою складовою безпеки є міцні двосторонні відносини між Україною та США, Румунією, Туреччиною, Грузією», – сказав Годжес.

Він закликав Україну «завжди робити все можливе для самозахисту». «Україні важливо тісно співпрацювати із двома сусідами: Грузією та Румунією – над покращенням збору розвідувальних даних, раннього попередження, співпраці військово-морських сил. Подібне допоможе стримати Росію від ухвалення жахливого рішення», – зазначив генерал-лейтенант, коментуючи слова ексглави МЗС Павла Клімкіна про можливий напад на Україну з півдня.

Як повідомлялося, ексміністр закордонних справ України Клімкін 31 жовтня заявив, що «абсолютно впевнений» у військовому ударі Росії по півдню України.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк, однак, спростував цю інформацію. «Нам дуже цікаво, звідки у пана Клімкіна такі дані. Якщо він може донести їх до нашої розвідки, ми будемо дуже вдячні. Ми постійно моніторимо ситуацію з того боку: як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях. Наразі у нас такої інформації немає», – запевнив міністр. Він наголосив, що ЗСУ готові до будь-яких сценаріїв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: