Геращенко розповіла про ключову тему свого візиту в США

Геращенко розповіла про ключову тему свого візиту в США
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко

Ірина Геращенко зустрічалася у США з конгресменами, сенаторами та представниками Пентагону і Держдепу

Звільнення українських політв'язнів та заручників, яких утримує Росія, в тому числі журналіста Романа Сущенка, стало одним із головних питань зустрічей першого заступника голови Верховної Ради України Ірини Геращенко в Вашингтоні.

Про це вона розповіла в коментарі «Укрінформу».

«Під час мого візиту до Сполучених Штатів Америки тема звільнення як політв'язнів Кремля, так і заручників на окупованих територіях, була ключовою під час моїх зустрічей і з конгресменами, і з сенаторами, і в Пентагоні, і в Держдепі», - зауважила перший заступник Голови Верховної Ради України.

Вона підкреслила, що на переговорах у Вашингтоні наголошувала на необхідності створення тиску на Росію з метою негайного виконання «безпекового й гуманітарного блоку» Мінських домовленостей.

«Моя позиція така: ми вдячні Сполученим Штатам, які приділяють багато уваги підтримці України у секторі безпеки, хоча ми тут очікуємо більшого, позитивних рішень по наданню Україні летальної зброї. Але неправильно на другий план відносити гуманітарні питання. Безпека і гуманітарний блок – це взаємопов'язані речі, і вони мають бути ключовими пріоритетами у виконанні Мінських угод», - зауважила представник українського парламенту.

Напередодні Геращенко заявляла, що для обміну полоненими потрібна додаткова верифікація списків.

Як повідомлялося, Київ очікує на звільнення напередодні нового року 74 полонених з окупованого Донбасу. Українська сторона має звільнити і передати 306 осіб в рамках існуючих домовленостей.

Наразі деталі обміну, зокрема прізвища та дати, залишатимуться нерозголошеними, щоб обмін зміг відбутися.

8 грудня перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що на даний час на окупованій території Донбасу утримуються 168 заручників

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: