Хто спровокував «продовольчий» скандал у Міноборони? До розслідування зливу депутати залучать СБУ

Хто спровокував «продовольчий» скандал у Міноборони? До розслідування зливу депутати залучать СБУ
СБУ займеться «продовольчим» скандалом у Міноборони

Нардеп Касай вважає, що дані стосовно військових частин не мають бути публічними

Оборонний комітет Верховної ради України окремо розгляне факт витоку контрактів Міноборони з постачальниками послуг харчування для військових, які не підлягають розголошенню і які тепер, після оприлюднення, можуть бути використані нашим ворогом. Про це у коментарі Українським Новинам зазначив народний депутат, член Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Геннадій Касай. 

«По перше – так, комітет буде завтра збиратися, і буде присутній міністр оборони. Я сьогодні читав, що Міноборони будуть звертатися у правоохоронні органи, зокрема, і в СБУ, щодо питання, що вони бачать в цьому питанні (публікація у ЗМІ оригіналів закритих контрактів МО та звинувачення на адресу Міноборони у закупівлях послуг харчування нібито за завищеними цінами) зраду. І напевно, думаю, що так, що це може бути використано нашим ворогом, щоб нас медійно вбивати. І дані стосовно військових частин (оприлюднені у злитих контрактах) – дійсно ця інформація не мала б бути публічною. Тому будемо в цьому питанні також розбиратися, сто відсотків. Питання на часі», - сказав нардеп. 

Касай також додав, що до вивчення ситуації залучатимуть СБУ. 

«Так, звісно, ми вже це проговорили (залучення СБУ, – ред). Може не на цьому комітеті, а на наступному, але треба залучити. Залучимо і вислухаємо наші правоохоронні органи і СБУ, яке в цьому процесі також повинне розібратися», – зауважив Касай.

Вчора журналіст Юрій Ніколов опублікував чинні контракти Міноборони з компаніями-постачальниками продуктів харчування для військовослужбовців ЗСУ та звинуватив чиновників у завищенні цін на харчуванні. 

Опубліковані  контракти, переконують в Міноборони, є закритими, згідно з вимогами воєнного часу, та містять відомості про військові частини, їх адреси, а також дані щодо вартості послуг, які у разі порівняння з відкритими даними схожих контрактів минулих років дозволяють вирахувати чисельність окремих частин.

В Міноборони заперечили завищення цін на харчові закупівлі, спростували звинувачення, а міністр оборони Олексій Резніков ініціював засідання профільного оборонного комітету з цього питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: