Коли в Україні будуть вибори: «Слуги народу» озвучили свою позицію

Коли в Україні будуть вибори: «Слуги народу» озвучили свою позицію
Говорити про вибори під час війни – це кощунство, вважає Олена Шуляк
фото з відкритих джерел

Зараз 8 мільйонів українців перебувають за кордоном та не можуть проголосувати

Найближчі загальнодержавні українські вибори відбудуться лише після завершення війни. Про це голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк сказала в інтерв’ю ютуб-каналу «У ліжку».

«Які можуть бути вибори, коли йдуть бойові дії. Які можуть бути вибори без тих людей, наприклад, які воюють, а ми тут проводимо вибори. Які можуть бути вибори, коли безпекові критерії не вирішені на частині територій Харківської, Донецької, Херсонської областей, де постійно щось відбувається», – сказала вона.

Шуляк наголосила, що, крім того, 8 мільйонів українців перебувають за кордоном та не можуть проголосувати. До того ж, як зазначила очільниця «Слуги народу», частина виборчої інфраструктури зруйнована, а реєстр виборців не актуалізований.

«Моя позиція проста: говорити про вибори під час війни – це кощунство. Зараз війна, концентрація одна – перемога. Чи будуть вибори? Будуть. Коли? Після перемоги. Чи будуть зміни до законодавства? Будуть. Ми навіть обговорюємо, що це можна буде називати законом про перші післявоєнні вибори», – заявила Шуляк.

Раніше Данілов розповів, коли відбудуться вибори в Україні

Нагадаємо, 23 серпня у Києві сенатор США від Республіканської партії США Ліндсі Грем заявив, що вибори в Україні наступного року мають відбутися, навіть в умовах війни. На його думку «вільні та чесні вибори, навіть під час нападу» на Україну, можуть продемонструвати, чи країна змінилась в питанні корупції.

«Американський народ має знати, що Україна змінилась. У минулому це була дуже корумпована країна… Я вважаю, що Україні настав час зробити наступний крок у становленні демократії, а саме – провести вибори у 2024 році», – сказав американський сенатор.

Наступні президентські та парламентські вибори мали б відбутися 2024 року, але під час воєнного стану вибори не проводяться. У Міністерстві фінансів на запит Радіо Свобода раніше заявили, що через воєнний стан передбачати кошти в бюджеті на вибори-2024 році немає підстав.

Читайте також: Вибори під час війни. Безліч питань, на які немає відповіді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: