Кулеба заявив, що Україна вже цього року отримає партію Javelin від США

Кулеба заявив, що Україна вже цього року отримає партію Javelin від США

«Ми очікуємо на візит міністра оборони США до України» – Кулеба

Фото з відкритих джерел

Системи передадуть у рамках військової допомоги США

Україна вже цього року отримає партію бронебійних систем Javelin від США. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає «РБК-Україна».

Зазначається, що системи передадуть у рамках військової допомоги США.

Разом з тим Кулеба зауважив, що США та Україна зможуть вийти на домовленості й щодо інших видів оборонного летального та нелетального обладнання.

«Зі зрозумілих причин, деталі я розголошувати не можу. Ми очікуємо на візит міністра оборони США до України», – додав Кулеба.

«Джавелін» – американський переносний протитанковий ракетний комплекс. Призначений для ураження бронетехніки і низьколітких малошвидкісних цілей. Є першим серійним ПТРК третього покоління. Розроблявся з 1986 року. Прийнятий на озброєння армії США у 1996 році.

Нагадаємо, Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного партнерства. Це заявив президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, 31 серпня, Сполучені Штати Америки обіцяють виділити до 60 мільйонів доларів військової допомоги Україні. У повідомленні Конгресу адміністрація Байдена заявила, що пакет допомоги Україні необхідний через «значне збільшення російської військової активності вздовж її кордону», а також через мінометні обстріли і порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: