Нардеп Качура висловив думку про можливу співпрацю «Слуги народу» та ОПЗЖ (Оновлено)

Нардеп Качура висловив думку про можливу співпрацю «Слуги народу» та ОПЗЖ (Оновлено)
Після виходу скандального інтерв'ю нардеп Олександр Качура заявив, що коаліції «Слуги народу» і ОПЗЖ не буде

Нардеп каже, що депутати, які оберуться від «Слуги народу» будуть вимушені комунікувати з усіма партіями в місцевих радах

Рівно через два роки після публікації новину оновлено на вимогу адвоката народного депутата України Олександра Качури

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура припустив, що після місцевих виборів «однозначно» можливе об’єднання президентської політсили з «Опозиційною платформою – За життя» , але лише в окремих регіонах.

Про це нардеп сказав в інтерв’ю «Єдності».

«Залежно від регіонів. Думаю, що це (обʼєднання з ОПЗЖ, – ред.) однозначно буде, тому що неможливо буде цього якимось чином уникнути», – наголосив Качура.

Він пояснив, що причиною співпраці є «значна підтримка» ОПЗЖ у регіонах на Сході країни, тому «треба буде якусь конструкцію вибудовувати».

За вимогою адвоката депутата рівно через два роки з моменту публікації (14 жовтня 2022 року) текст доповнено таким уточненням:

«З повідомленої Качурою Олександром Анатолійовичем інформації вбачається, що мова йде лише про певні конструкції співпраці в окремих регіонах.»

Крім того, Качура допускає співпрацю з партією «Батьківщина», тому що «це може бути конструктивна робота», але категорично проти співпраці з «Європейською солідарністю». Він заявив, що взагалі у випадку коаліції з «ЄС», проситиме про виключення з фракції.

«Якщо на обласному рівні в обласній раді «Слуга народу» буде здійснювати будь-яку коаліцію з «Європейською солідарністю», я буду просити виключити мене з фракції, тому що вважаю, що це зрада інтересів всіх виборців», — сказав нардеп.

Згодом Качура уточнив суть своєї заяви стосовно співпраці представників їхньої політсили з членами «Опозиційної платформа – За життя» після місцевих виборів в деяких місцевих радах.

У своєму дописі на Facebook парламентар наголосив, що створення такої коаліції не передбачене.

«Прочитав вирвані з контексту «цікаві» заголовки, в яких начебто посилаються на мої слова про створення коаліції «Слуги народу» та ОПЗЖ. Насправді на питання інтерв’юера я сказав, що на південному сході необхідне вибудовування якихось конструкцій як з так званими регіональними партіями, так і з національними партіями, які отримають підтримку виборців. Депутати, які оберуться від «Слуги народу» будуть вимушені комунікувати з усіма партіями в місцевих радах, як і ми в стінах парламенту. Коаліції «Слуги народу» і ОПЗЖ не буде!» – пояснив він.

Також він нагадав, що відповідно до чинного законодавства в «міських радах взагалі немає такого поняття як коаліція».

До слова, в Ужгороді священник Московського патріархату відкрито агітує за ОПЗЖ на території храму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: