Назарбаєв вперше з початку протестів звернувся до казахстанців (відео)

Назарбаєв вперше з початку протестів звернувся до казахстанців (відео)
Останнього разу Назарбаєв з'являвся у публічному просторі ще наприкінці минулого року
фото: пресслужба Назарбаєва

Перший президент Казахстану заявив, що метою нещодавніх масових заворушень було «руйнування цілісності країни та засад держави»

Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв уперше від початку протестів в країні виступив із відеозверненням. Ексочільник країни заявив, що, попри інформацію медіа, що він, нібито, віїхав з країни, насправді Назарбаєв весь час залишався у столиці Казахстану. Відеозвернення політика опублікували на YouTube-сторінці Назарбаєва.

За словами колишнього очільника країни, метою протестів і заворушень у Казахстані було «руйнування цілісності країни та засад держави». Водночас він висловив співчуття рідним та близьким загиблих унаслідок заворушень.

Назарбаєв додав, що після передачі повноважень у 2019 році Касим-Жомарту Токаєву є пенсіонером.

«Нині перебуваю на заслуженому відпочинку в столиці Казахстану і нікуди не виїжджав», – зазначив політик.

Назарбаєв очолював Казахстан з з 1990 року. У 2007 році парламент надав йому право як першому президенту балотуватися на посаду необмежену кількість разів. Востаннє його переобрали у 2015 році – тоді Назарбаєв набрав 97,75% голосів виборців. Термін його повноважень закінчувався у квітні 2020-го. 19 березня 2019 року він пішов у відставку, а новим президентом став Касим-Жомарт Токаєв.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: