Законопроєкт про олігархів. Опозиція блокує трибуну Ради (фото)

Законопроєкт про олігархів. Опозиція блокує трибуну Ради (фото)
Опозиція блокує трибуну парламенту
фото Yan Dobronosov

Депутати опозиції оточили трибуну після голосування за спрощену процедуру прийняття закону про олігархів

У Верховній Раді почали розглядати законопроєкт про олігархів №5599. «Слуги» вирішили розглядати законопроєкт за скороченою процедурою, що викликало обурення в опозиції. Парламентарі опозиційних партій почали блокувати трибуну Ради.

Як повідомляє кореспондент «Главкому», нардепи від фракцій «Євросолідарності» та «Голос» внесли заяву про відсторонення першого віцеспікера парламенту Руслана Стефанчука.

У заяві йдеться про порушення Стефанчуком регламенту. Фракція «Батьківщини» також приєдналася до заяви.

Сьогодні фракція «Слуга народу» зняла з розглядуу другому читанні законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Як відомо, «Слуга народу» хоче застосувати спецпроцедуру, аби прийняти скандальний податковий закон.

Разом з тим Верховна Рада України продовжила пленарний день до кінця розгляду законопроєкту про олігархів. Тобто народні обранці готові сьогодні працювати хоч до ночі.

Зазначимо, директор Інституту економіки і прогнозування НАН України Валерій Геєць заявив, що навіть у нинішньому скороченому вигляді законопроєкт 5600 дуже сильно вдарить по ринку нерухомості. Це при тому, що 18% ПДФО, як стало відомо, там планують брати з різниці при продажу квартири з фізосіб. І 20% на наступні, після першого продажу квартир не вводиться. Навіть у такому вигляді законопроєкт призведе до зростання цін на нерухомість в 3-4%. Якщо ж все-таки будуть введені всі ті норми, які планували спочатку, це взагалі буде катастрофою.

Міністр юстиції України Денис Малюська висловив свою незгоду з нинішньою редакцією законопроєкту №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Чиновник упевнений, що законопроєкт у тому вигляді, в якому був зареєстрований, не може бути ухвалений, оскільки в такій редакції він може завдати шкоди пересічним українцям.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: