Порошенко закликав Путіна відчепитись від України

Порошенко закликав Путіна відчепитись від України
Петро Порошенко закликав Путіна відчепитись від України
Фото: Європейська солідарність

Путін буде нести відповідальність за агресію проти нашої держави як організатор, зазначив Порошенко

Президент Росії Володимир Путін обов’язково буде нести відповідальність за усі злочини його режиму. Про це в ефірі телемарафону на телеканалах Прямий, Еспресо та 5 канал заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Я Путіну дуже багато разів казав прямо в очі те, що йому було неприємно слухати. Але зараз мені приходить на пам’ять фраза мого друга Леся Подерв‘янського. Я спробую перекласти на мову, яку можна використовувати в телеефірі. Звучить це приблизно так: Путін, відчепись від України. Я думаю, що це гарний, правильний вислів: виведи своїх бандитів. Виведи війська, припини вбивати українців, виведи артилерію. Перестань руйнувати нашу державу. Ми все одно не дозволимо тобі це зробити», – зауважив Порошенко.

«Подивіться, у що перетворили Росію з 2013 року. Подивіться, ніхто вам в світі не подає руки. Подивіться, у вас є жорстке падіння економіки, рівня життя. Навіщо вам це?», – наголошує Порошенко.

«Я твердо вірю в нашу перемогу. І я твердо вірю, що Путін буде нести відповідальність за агресію проти нашої держави як організатор. І нестиме відповідальність за тисячі українців, які загинули під час російської агресії. І за підриви військових складів в Чехії. Буде нести відровідальність за втручання у вибори в США, за втручання в референдум в Нідерландах, де він хотів заблокувати референдум по ратифікації Угоди про асоціацію. Буде нести відповідальність за МН -17, який був збитий російською ракетою над територією України. Буде нести відповідальність за агресію проти наших катерів у Керченській протоці. Коли Україна, захищаючи свої національні інтереси, з ризиком для життя боронила українські території, територіальні води», – нагадав лідер «Європейської Солідарності».

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Росія буде готова розпочати новий етап агресії проти України за кілька тижнів.

За підрахунками ЄС, на кордоні з Україною та в окупованому Криму Росія зосередила понад 100 тис. своїх військових. В Євросоюзі вважають нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільшим за весь час.

Раніше Кулеба запропонував підготувати нові секторальні санкції проти РФ на тлі стягнення російських військ до українського кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: