Рада планує ухвалити законопроєкт про реформу містобудування: Кличко назвав головну загрозу

Рада планує ухвалити законопроєкт про реформу містобудування: Кличко назвав головну загрозу
фото ілюстративне

Кличко: «Даний документ повністю нівелює контроль міст за будівництвом»

Верховна Рада цього тижня планує остаточно прийняти законопроєкт № 5655, який відбирає у місцевої влади повноваження на господарювання у власних містах та дозволяє будувати будь-які хмарочоси будь-де. Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що прийняття законопроєкту планувалося на початку грудня, однак питання загальмувало через розгромний висновок Національного агентства з запобігання корупції. Ввечері п’ятниці 9 грудня на сайті Ради оприлюднили понад дві тисячі нових правок до законопроєкту.

Мер Києва Віталій Кличко зазначає, що даний документ повністю нівелює контроль міст за будівництвом.

«Фактично це законопроєкт, який повністю нівелює контроль міст за будівництвом. І створює умови для монопольного централізованого допуску будівельників на ринок. А тим хто зайде, буде дозволено створити приватний орган контролю містобудівної діяльності без жодного впливу держави чи місцевого самоврядування», – зазначає міський голова.

Таким чином, самовільне будівництво стане повністю легалізованим, порушуючи права як власників земельних ділянок, так і мешканців громад.

«Асоціація міст України, мери міст неодноразово наголошували і закликають депутатів допрацювати законопроект №5655, обговорити його з громадськістю, з професійними середовищами, місцевим самоврядування. І тільки тоді виносити на голосування в парламент. Саме так працює демократичне громадянське суспільство», – додав Кличко.

Раніше повідомлялося, що скандальна фірма з Дніпра знову отримала мільйони на дороги.

Читайте також: 50 відтінків містобудівної реформи. Хто підштовхує Зеленського діяти наосліп?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: