Розблокування портів України: Лавров висунув цинічну умову

Розблокування портів України: Лавров висунув цинічну умову

Москва вимагає, щоб українці розчищали ділянку моря, мінуванням якої займалися саме рашисти

фото: скріншот відео

Росія наполягає, що українська сторона має провести розмінування

Росія готова зняти блокаду українських портів за умови, якщо українська сторона прибере закладені рашистами міни у Чорному морі. Таку умову висунув глава МЗС Росії Сергій Лавров після переговорів в Анкарі.

«Коли і якщо Україна піде на розмінування та дозволить виведення кораблів зі своїх портів, ми не користуватимемося цією ситуацією на користь спецоперації. Це гарантії президента Росії і ми готові це оформити тим чи іншим способом», – заявив Лавров.

Нагадаємо, раніше Росія заявила, що може надати гуманітарні коридори для виходу суден із українських портів у Чорне море, та в обмін на це вимагає послаблення санкційних обмежень.

Як повідомлялося, Росія замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси і збрехала, що це українські міни.

До слова, Росія вже вивезла в Сирію близько 100 тисяч тонн зерна, викраденого в Україні від початку повномасштабної війни. За підрахунками української влади, росіяни можуть вкрасти 3 млн тонн пшениці, яка залишилася на окупованих територіях.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та президент Туреччини Тайіп Ердоган домовилися спільно працювати над розблокуванням каналів постачання зерна з України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: