Супутникові знімки зафіксували, як окупанти крадуть українське зерно (фото)

Супутникові знімки зафіксували, як окупанти крадуть українське зерно (фото)

На Донбасі та на тимчасово захоплених росіянами територіях Херсонської та Запорізької областей вкрадені сотні тисяч тонн збіжжя

фото: Maxar Technologies, CNN

У тимчасово окупованому Росією Криму зерна не вистачає

З'явилися чергові докази того, що Росія краде українське зерно. Супутникові знімки порту у тимчасово окупованому Севастополі свідчать, що окупанти набирають темпи в експорті краденого в Україні зерна. Про це інформує CNN.

На супутникових знімках видно, як два балкери під російським прапором швартуються і завантажуються вкраденим українським зерном.

Maxar Technologies оприлюднили знімки зі супутника, датовані 19 і 21 травня. На них два російські судна «Матрос Позинич» і «Матрос Кішка» пришвартовані поряд з чимось на зразок зернових силосів, де зерно зсипається з конвеєра у відкритий трюм.

Згідно з даними сайту MarineTraffic.com, обидва кораблі покинули порт. При цьому «Матрос Позинич», який йде через Егейське море, стверджує, що прямує до Бейрута, а «Матрос Кішка» все ще перебуває в Чорному морі.

Українська влада звертається до усіх міжнародних партнерів: Росія спустошує сховища на тимчасово окупованих територіях та вивозять зерно за межі України.

Зокрема, з Запорізької області окупанти вивезли вже приблизно 300 тис. тонн зерна, а з Луганщини – понад 100 тис. тонн. Про крадіжку продуктів, зерна та сільськогосподарської техніки повідомляли й мешканці Херсонської та Донецької областей.

Нагадаємо, росіяни хочуть вивезти з Маріуполя метал і зерно.

Раніше Зеленський сказав, скільки зерна РФ заблокувала в українських портах.

Як стало відомо, рашисти викрали на Запоріжжі 300 тонн зерна.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: