США закликали країни ООН приєднатися до Кримської платформи

США закликали країни ООН приєднатися до Кримської платформи
США закликали країни ООН приєднатися до Кримської платформи

США засуджують порушення прав людини, що відбуваються в умовах російської репресивної окупації

Нинішня адміністрація США висловила тверду підтримку українській ініціативі Кримська платформа та закликала інші країни приєднатися до цих зусиль, щоб дати відсіч російській агресії.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні Ради Безпеки ООН політичний координатор Місії США при ООН Родні Гантер.

«Ми вітаємо ініціативу української Кримської платформи і сподіваємося, що партнери-однодумці розглянуть можливість приєднатися до цих дипломатичних зусиль, аби дати відсіч агресії РФ, а також чітко наголосити, що міжнародне співтовариство не потерпить жорстокої російської окупації», – заявив представник чинної адміністрації США.

Водночас він звернув увагу, що російська окупаційна влада в Криму посилила переслідування будь–якої форми інакомислення.

«США засуджують порушення прав людини, що відбуваються в умовах російської репресивної окупації», – наголосив американський представник.

У цьому зв’язку він закликав РФ звільнити українських політичних в'язнів, яких вона продовжує утримувати попри досягнуті домовленості, а також припинити кампанію залякування кримських татар та противників окупації українського півострова.

«Сполучені Штати продовжуватимуть підтримку наших українських партнерів у їхніх зусиллях щодо збереження суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності», – зауважив представник США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: