Стало відомо, хто перерахував Тимошенко мільйони з США

Стало відомо, хто перерахував Тимошенко мільйони з США
Тимошенко перерахували близько 11 млн доларів

Юлії Тимошенко та її адвокату Сергію Власенку американська фірма виплатила близько 11 млн доларів

Американська фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, яка готувала в 2012 році звіт для міністерства юстиції України у справі Юлії Тимошенко, виплатила їй і її адвокату, народному депутату Сергію Власенку, близько 11 млн доларів в рамках досудового врегулювання. Про це повідомляє New York Times.

Нагадаємо,  4 травня «Главком» повідомляв про те, що народний депутат України та лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко задекларувала 148 млн 345 тис. грн доходу.

У 2011 році Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за нібито перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

У 2012 році Міністерство юстиції найняло Skadden для «незалежної оцінки»  судового процесу над Тимошенко в зв'язку з її позовом проти України в ЄСПЛ. У висновках Skadden говорилося, що справа не була політично мотивованим.

Пізніше в компанії визнали, що доповідь у справі Тимошенко була суперечливою і писалася адвокатами «на замовлення Пола Манафорта в інтересах його клієнта Віктора Януковича». Один з авторів доповіді - юрист Алекс ван дер Зваан, зять російського мільярдера Германа Хана з найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна.

Минулого року Тимошенко і її адвокат Сергій Власенко звернулися в юридичну компанію Reid Collins & Tsai, щоб вивчити можливість суду зі Skadden.

Після цього Skadden вирішила виплатити їм компенсацію, яка надійшла в Україну через рахунки Reid Collins & Tsai. За підрахунками видання, Тимошенко і Власенко отримали по 5,5 млн доларів кожен. Депутат Власенко вказав ці надходження в своїх деклараціях як «іноземний дохід», а Тимошенко - як «компенсацію збитку, нанесеного політичними репресіями 2011-2014».

Юлія  Тимошенко на своїй сторінці у Фейсбуці сказала,  що  не буде коментувати цей дохід «через законодавче регулювання у США щодо юридичних обмежень у справі».

Нагадаємо, Юлія Тимошенко вийшла з в'язниці 22 лютого 2014 року після втечі Віктора Януковича в Росію. Після цього Тимошенко  двічі балотувалася в президенти, зайнявши в 2014 році друге місце, в 2019 році – третє місце. З 2014 року Юлія Тимошенко є депутатом Верховної Ради України.

8 травня цього року на сайті президента України Володимира Зеленського з’явилася петиція, в якій просять призначити лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко на посаду прем’єр-міністра України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: