Суд арештував під заставу фігуранта справи про поставки неякісної техніки до ЗСУ

Суд арештував під заставу фігуранта справи про поставки неякісної техніки до ЗСУ
Суд взяв під варту чиновника, якого звинувачують у продажі для ЗСУ неякісної військової техніки
Фото з відкритих джерел

Печерський суд обирав запобіжний захід чотирьом підозрюваним у справі про продаж для ЗСУ неякісної військової техніки

Печерський районний суд Києва обрав фігуранту справи про продаж для Збройних сил неякісної військової техніки запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з альтернативою внесення 475 млн гривень застави.
Про це йдеться в повідомленні пресслужби Державного бюро розслідувань.

«Печерський суд обирав запобіжний захід чотирьом підозрюваним у справі про продаж для ЗСУ неякісної військової техніки. Нагадаємо, що в п'ятницю, 2 липня, слідчі ДБР оголосили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» і ще двом колишнім начальникам департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони. Всіх посадових осіб слідчі ДБР підозрюють у змові та організації постачання армійським підрозділам протягом 2016-2018 років військової техніки низької якості», – йдеться в ньому.

Підкреслено, що мова йде про бойові катери і автомобілі невідкладної медичної допомоги, які не відповідали встановленим вимогам і не можуть використовуватися в Збройних силах.

Така схема завдала державі збитків на суму понад 475 млн гривень.

«Протягом дня суд розглянув клопотання слідчих і задовольнив його в повному обсязі, вибравши одного з колишніх директорів департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави в сумі близько 475 млн гривень. Щодо решти підозрюваних судові засідання перенесено на інші дати», - додано в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: