Ткаченко доповів Зеленському про дорожню карту для сфери туризму

Ткаченко доповів Зеленському про дорожню карту для сфери туризму
Уряд відзвітував щодо виконання доручень Президента для розвитку туристичної галузі України

Глава Мінкульту зазначив, що кожна область активно працює над ініціативою «Туристичні магніти»

Міністерство культури і інформаційної політики спільно з міжнародними експертами сформувало дорожню карту, яка ляже в основу стратегії розвитку туризму і курортів України, — розробити її доручив президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко на нараді під головуванням глави держави, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Стратегічними завданнями є впровадження системи туристської статистики, новий законопроект про туризм, який вже розроблений, вдосконалення системи управління галуззю, діджиталізація, створення реєстру суб'єктів туристичної діяльності», — сказав він.

Глава Мінкульту додав, що кожна область активно працює над ініціативою «Туристичні магніти».

«Зокрема — «Велике будівництво» самих «об'єктів тяжіння». Йдеться про музеї, театри, замки. Я думаю, що ця програма може не тільки об'єднати країну, а й служити, серед іншого, туристичній галузі», — підкреслив Ткаченко.

Він додав, що 12 червня була презентована промокампанія #МандруйУкраїною. Спільно з обласними державними адміністраціями ведеться робота по формуванню туристичних маршрутів в регіонах. Також триває робота над створенням багатомовного порталу Visit Ukraine.

Зі свого боку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що уряд активно працює над питанням лібералізації візового режиму для туристів з Китаю і Індії. Президент підкреслив, що лібералізацію потрібно провести якомога швидше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: