У Порошенка розказали, на якому етапі процес отримання автокефалії

У Порошенка розказали, на якому етапі процес отримання автокефалії
Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій
Фото: прес-служба президента

В Адміністрації президента розраховують, що Томос про автокефалію українська православна церква отримає вже до кінця року

У перші місяці президентства Петра Порошенка було спрямоване звернення до патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Православній церкві в Україні. У президента очікують, що процес завершиться в найближчі місяці, розповів в інтерв'ю «Главкому» заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко.

Він нагадав, що у 2016 році на Криті зібрався Всеправославний собор. Представники російської церкви на нього не прибули і не визнали Собор і його рішення, що загострило стосунки між православними церквами. «Москва фактично кинула виклик вселенському православ’ю, демонструючи можливість порушувати домовленості, ставлячи під сумнів авторитет інших церков, і насамперед Вселенського Патріарха», - зазначив Павленко.

На тлі цих подій, на зустрічі 9 квітня 2018 року між Вселенським патріархом і президентом Порошенком після переговорів була досягнута згода щодо канонічного і законного шляху надання автокефалії.

«За традицією, такий шлях передбачає звернення світської та церковних влад і проходження певної процедури, яка має свої етапи. Зараз якраз триває один із них – інформування інших церков», - розповів Павленко.

Заступник голови Адміністрації президента не заперечив, що українська православна церква може отримати Томос вже до кінця року.

Нагадаємо, Митрополит Митрофан, член Священного Синоду УПЦ МП, митрополит Луганський і Алчевський розповів «Главкому», що Вселенський патріарх не надасть Томос, адже спочатку необхідно подолати розкол православ'я в Україні, а вже потім дарувати автокефалію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: