У справі ексглави «Укравтодору» Новака з’явився ще один підозрюваний

У справі ексглави «Укравтодору» Новака з’явився ще один підозрюваний
Справа «Укравтодору»: з’явився ще один підозрюваний
Фото: САП, НАБУ

«Наші гроші» пишуть, що йдеться про власника «Альткому» Олександра Тісленка

Національне антикорупційне бюро повідомило ще одну підозру у справі одержання неправомірної вигоди колишнім головою Державного агентства автомобільних доріг України Славоміром Новаком. Про це інформує пресслужба НАБУ.

«13 квітня 2021 року НАБУ і САП повідомили бенефіціару групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, про підозру в наданні колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України неправомірної вигоди. Дії особи кваліфіковано за ч.4 ст.369 КК України», – сказано в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний особисто та через підконтрольних йому осіб, систематично надавав неправомірну вигоду як «абонентську плату» керівництву «Укравтодору» в обмін на «лояльність« до його компаній. Загалом, як встановили НАБУ і САП, йдеться про 575 тис. доларів США та 70 тис. євро упродовж 2017-2019 рр.

«Зі свого боку колишній очільник «Укравтодору» сприяв компаніям підозрюваного в продовженні строку дії контракту з виконання робіт на окремих ділянках дороги М-05 Київ–Одеса, фінансування якої здійснювалося коштом кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках проєкту «Панʼєвропейські коридори». Крім того, керівник «Укравтодору« «не помітив« порушення графіку виконання робіт компанією підозрюваного, що дозволило уникнути сплати понад 9 млн євро штрафу»,– зазначають у НАБУ.

За даними видання «Наші гроші» підозру вручено власникові компанії «Альтком» Олександру Тісленку за хабарі колишньому голові «Укравтодору» Славоміру Новаку.

Нагадаємо, 20 липня 2020 року спецслужби Польщі повідомили про затримання за звинуваченням у корупції ексглави «Укравтодору» Славоміра Новака. Пізніше в НАБУ розповіли деталі справи, яку вони вели спільно з польськими колегами.

Повідомлялося, що ексглаву «Укравтодору» підозрюють в розкраданні грошей, які міжнародні організації виділяли для ремонту доріг в Україні. Слідство відпрацьовує тендери на суму 270 млн євро.

Національне антикорупційне бюро здійснювало в Україні обшуки, які можуть бути пов’язані із затриманням у Польщі колишнього керівника «Укравтодору» Славоміра Новака.

У 2019 році у зв’язку із завершенням трирічної каденції на посаді керівника Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак подав прем’єр-міністру України заяву про відставку.

Славомір Новак обіймав посаду голови «Укравтодору» з 2016 року. У 2011-2013 роках Новак був міністром транспорту і водного господарства Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: