«Ви можете розраховувати на Німеччину»: Штайнмаєр емоційно звернувся до українців

«Ви можете розраховувати на Німеччину»: Штайнмаєр емоційно звернувся до українців
Після прибуття до Києва, Штайнмаєр вирушив на північ України
фото: tagesschau.dе

Штайнмаєр закликав німців не забувати, що ця війна означає для українців 

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який перебуває з робочим візитом в Україні, звернувся з посланням до українців. Про це повідомляє прессекретар президента Керстін Гаммелін у Twitter.

«Моє послання народу України: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми будемо продовжувати підтримувати Україну: у військовому, політичному, фінансовому та гуманітарному відношеннях», – йдеться у зверненні.

Також Штайнмаєр звернувся до усіх німців. «Давайте ніколи не забувати, що ця війна означає для людей тут (в Україні, - ред.)! Попри усі тягарі, які приносить війна і нам у Німеччині – давайте на хвилинку подивимося очима українців, тоді ми знаємо, що їм потрібна наша повна солідарність і підтримка – доти, доки це необхідно. Це також питання якнайшвидшого відновлення зруйнованої інфраструктури, ремонту електромереж, водопроводів, систем опалення, усунення вузьких місць у подачі електроенергії»

 Як пише Spiegel, після прибуття до Києва, Штайнмаєр вирушив до північної України. Доїхавши потягом до Чернігова, він автомобілем дістався міста Корюківка, де вже побував рік тому.

Також Штайнмаєр та президент України Володимир Зеленський звернуться до муніципалітетів та міст Німеччини із закликом укласти короткострокові партнерські відносини. Для цього і розмови тет-а-тет, вони знову повернуться до Києва.

Як повідомлялося, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сьогодні, 25 жовтня, вперше за вісім місяців повномасштабної війни Росії проти України прибув до Києва.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: