Влада Закарпаття нічого не знає про місію ОБСЄ, про яку заявила Угорщина

Влада Закарпаття нічого не знає про місію ОБСЄ, про яку заявила Угорщина
ОБСЄ

Закарпатська ОДА не отримувала пропозицій про розміщення офісу місії ОБСЄ

До Закарпатської обласної державної адміністрації не надходило пропозицій про відкриття офісу місії ОБСЄ. Про це сказав у коментарі «Громадському радіо» речник Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

«Не було пропозицій до адміністрації про відкриття постійної моніторингової місії. І адміністрація не давала погодження», — зазначив він.

Він також додав, що, можливо, погодження такого не потрібно, однак «до відома вони б мали поставити» адміністрацію. За словами речника, найближчий офіс місії ОБСЄ знаходиться у Івано-Франківську.

Раніше сьогодні стало відомо по заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто про відкриття ОБСЄ спостережної місії на Закарпатті.

Раніше Товариство угорської культури Закарпаття після серії нападів на офіс в Ужгороді закликало ОБСЄ направити постійну місію в Закарпатську область.

До слова, посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень заявив, що Будапешт не бачить нічого поганого в автономії для закарпатських угорців, однак з огляду на війну на сході України мова про це зараз не йде.

Натомість заступник міністра закордонних справ України Василь Бондар відповів, що жодної автономії для угорців на Закарпатті не може бути за визначенням.

Також Кешкень вважає, що роздача угорських паспортів на Закарпатті — це норма.

Раніше Ерно Кешкень також стверджував, що жодних підстав вбачати небезпеку в «роздаванні угорських паспортів» на території України немає.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень перевищує свої дипломатичні повноваження.

Введення постійної місії ОБСЄ на Закарпатті не є доцільним, вважає директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації Ярослав Галас.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: