Зеленський в Театрі Франка зачитав гумористичну п'єсу про самого себе: відео

Зеленський в Театрі Франка зачитав гумористичну п'єсу про самого себе: відео
Володимир Зеленський в київському театрі Франка зачитав гумористичну п'єсу

Зеленський зачитав гумористичну моноп’єсу «без антракту»

Президент України Володимир Зеленський зачитав гумористичну п'єсу в театрі імені Франка.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Беручи участь у ювілейному вечорі з нагоди 100-річчя Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка, Президент Володимир Зеленський оригінально привітав «франківців», зачитавши гумористичну моноп’єсу «без антракту», - йдеться у повідомленні.

У своїй моноп’єсі президент зазначив, що пам’ятає, як це – бути на сцені, посміявся з офіційних бюрократичних промов і зробив акцент на щирості свого привітання.

«До всіх вас – велика повага. Ви дійсно майстри сцени. Хочу привітати всіх 590 людей – великий колектив, одна команда – вам всім вдячні ми як глядачі. Всіх режисерів, майстрів, досвідчених і молодих акторів, композиторів, прекрасних гримерів і прекрасних пані, які працюють у гардеробних. Ви всі – одна команда. Думаю, що коронавірус обов’язково скоро скінчиться, і знову тут будуть аншлаги та оплески тільки вам», – сказав він.

Як писав «Главком», вітання з приводу цієї дати перша театральна сцена України приймала ще у січні 2020 року. Ювілейний вечір був запланований на весну, ближче до закриття сезону. Втім ситуація з коронавірусом внесла корективи в творчі графіки. 

На подію запрошені і театрали, і представники політичної еліти. Ювілейна імпреза передбачає як екскурс у велике історичне минуле цього театру, так і творчі сюрпризи від молодого покоління франківців, яке влилося в трупу франківців, коли головним режисером театру став Дмитро Богомазов. 

«Специфіка ювілейного вечора,  як і всього комплексу заходів, присвячених 100-річчю театру, тісно пов’язана із запровадженням в країні карантинних заходів, – коментує підготовку до ювілейного заходу художній керівник Національного театру імені Франка, народний артист України Михайло Захаревич. – Чому ювілейний вечір буде проведено саме 27 і 28  серпня? На наш погляд, це  логічно, тому що  28 січня 1920 року в день народження театру – театру і було присвоєно ім’я Івана Яковича Франка». 

Керівник театру запевняє, що нинішнє напружене літо Національний ний театр переживає нормально А ось найбільші неприємності в театрі, звісно, викликані Covid-19. Це і матеріальні, і творчі, і психологічні проблеми. Проте, з 1 липня наш театр інтенсивно працює в умовах карантинних вимог. 

«Зал заповнений на третину – і це дещо незвично для нас. Але квитки глядачі вже  купують на наступний сезон, який розпочнеться 15 вересня. Тим часом, у липні відбулася  прем’єра «Украденого щастя» Івана Франка у постановці Дмитра Богомазова, прем’єра пройшла з успіхом. А у серпні – прем’єра на нашій Камерній сцені ім. Сергія Данченка, вистава «Крум» в постановці  молодого режисера Давида Петросяна. Глядачі схвально і доброзичливо прийняли   і експериментальну драматургію, і нову виставу нашого театру», – говорить Захаревич. 

Директор театру також прокоментував тему цін на квитки, підвищення яких зараз активно обговорюють в  мережах. «Дай Боже, щоб наші глядачі мали змогу купляти квитки за тими цінами, які є  у нас на сьогоднішній день...», – зазначив він. 

Що далі на нашій франківській сцені? До Нового року вийде прем’єра вистави «Трамвай Бажання» Теннесі Вільямса в постановці Івана Уривського. Він також розпочав підготовку до масштабної роботи над проєктом «Пер Гюнт» за п’єсою Генріка Ібсена. 

«Якщо матеріальний стан театру дозволить, то вже в  грудні  у нас вийде  прем’єра  вистави «Сірано де Бержерак» Ростана в постановці Юрія Одинокого. І це далебі ще не всі нові творчі проєкти Будемо сподіватися, що театральне життя у світі і в Україні повернеться в нормальний ритм і тоді  можна буде обговорювати інші творчі плани»,  – керівник Національного театру імені Франка, народний артист України Михайло Захаревич.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: