Чи залишаться школи працювати очно, залежить від всіх: МОН закликає вчителів вакцинуватися

Чи залишаться школи працювати очно, залежить від всіх: МОН закликає вчителів вакцинуватися
Найменше вчителів вакцинувалося у Запорізькій та Волинській областях
Фото з відкритих джерел

Міністр освіти і науки просить вчителів не відкладати щеплення

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет закликав вчителів, які планують отримати щеплення проти Covid-19, не зволікати з цим. За його словами, статистика захворюваності на коронавірус зростає, і від кожного з нас залежить, чи працюватимуть школи очно й надалі. Про це інформує Міністерство освіти і науки.

Сергій Шкарлет наголосив, що вимога МОЗ про наявність у колективі школи 80% вакцинованих співробітників є цілком обґрунтованою, адже захворюваність на Covid-19 зростає.

За даними областей, наразі поріг у 65% вакцинованих освітян подолали Житомирська та Київська області. Ще кілька областей мають показники близько 50%.

Міністр освіти додав, що найнижчий рівень вакцинації освітян демонструють Запорізька та Волинська області.

«Чи залишаться заклади освіти працювати в очному режимі, без перебільшення, залежить від кожного з нас. Від свідомого ставлення до свого здоров’я та дотримання рекомендацій МОЗ кожного окремого вчителя, викладача, студента й батьків наших учнів», – заявив Шкарлет.

Окрім того, очільник МОН подякував усім, хто вже обрав шлях вакцинації.

«І я з розумінням та повагою ставлюся до тих, хто з вагомих причин вимушений відмовитися від вакцинації проти коронавірусу. Водночас усіх, хто планує провакцинуватися, але ще не встиг цього зробити, я закликаю не зволікати», – сказав Шкарлет.

Навчання розпочалося в очному режимі, але надалі все залежатиме від епідемічної ситуації в регіонах. Передбачається, що школи, в яких вакциновано понад 80% персоналу, зможуть працювати в жовтій та помаранчевій зонах.

Нагадаємо, у новому навчальному році до шкіл приєдналося близько 3 тисяч молодих вчителів. Проте першокласників цього року вступило до школи менше, ніж минулого року.

За результатами опитування «Главкома», більша частина читачів (77.6%) виступає проти обмежень у доступі до навчання для невакцинованих дітей, вважаючи, що це обмеження права на освіту.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: