Скандальні вибори у Києво-Могилянській академії. ЗМІ оприлюднили відео викрадення бюлетенів

Скандальні вибори у Києво-Могилянській академії. ЗМІ оприлюднили відео викрадення бюлетенів
Шестеро молодиків без жодних перешкод увійшли до приміщення голосування

За посаду президента академії змагалися два кандидати: Сергій Квіт та Олександра Гуменна

Агентство «Українські новини» оприлюднило відео з камер спостереження на дільниці під час другого туру виборів керівника Києво-Могилянської академії. Із посиланням на студентський телеграм-канал «Вибори президента КМА» інформагентство повідомляє, що це запис із камер спостереження на дільниці.

Тут видно як невідомі проходять на 3-й поверх, обливають одну з урн (за попередньою інформацією зеленкою, – ред.), а також виносять іншу», – цитує агентство допис.

З відео видно, що молодиків було шестеро. Вони без жодних перешкод увійшли до приміщення голосування, один з них узяв скриньку та пішов із нею до виходу. Ніхто не намагався його зупинити. Інші четверо підійшли до другої виборчої урни, і один з них вочевидь зіпсував її зеленою речовиною. Йому також ніхто не чинив опору, до молодиків не підходили ані спостерігачі, ані члени комісії.

Тільки після того, як невідомі повністю реалізували задумане, до скриньки підійшов хтось зі спостерігачів. Але молодики в цей вас спокійно та навіть не поспіхом покинули приміщення дільниці.

Нагадаємо, що це була п’ята спроба НаУКМА обрати собі керівника.

Міністерство освіти, як раніше повідомляв «Главком», заявили, що мають законні підстави не визнавати вибори НаУКМА такими, що відбулися.

«Визнати вибори, які відбувалися не у відповідності з процедурою, міністерство не може. Всі ці порушення викладені спостерігачем, який від МОН був в закладі вищої освіти і спостерігав за цими виборами... ам була залучена поліція, ми запросили і записи з камер відеоспостереження, де чітко було видно, що є ознаки того, що виборча скринька залишала виборчу дільницю майже на годину. Потім дуже дивно, коли хтось знайшов цю скриньку чи на сусідній вулиці, чи на будівельному майданчику. Скринька була розбита, чи ту вони повернули чи іншу, багато питань можна задавати», – заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у коментарі «Укрінформу».

Нагадаємо, за посаду президента академії цього разу змагалися два кандидати: Сергій Квіт та Олександра Гуменна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: