Голова МЗС Німеччини назвав умови зустрічі міністрів закордонних справ «нормандської четвірки»

Голова МЗС Німеччини назвав умови зустрічі міністрів закордонних справ «нормандської четвірки»
Якщо сторонам вдасться реалізувати минулі домовленості, тоді буде можливість обговорити ті політичні питання, серед яких формула Штайнмайера, проведення виборів на Донбасі і яким чином пройде передача повноважень на кордоні - Маас

Маас заявив, що зустріч може відбутися лише після реалізації домовленостей у Парижі минулого року

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас стверджує, що для зустрічі у вересні голів зовнішньополітичних відомств країн «нормандської четвірки» необхідно реалізувати рішення, досягнуті на нормандській зустрічі в Парижі. Про це Маас сказав під час спільної пресконференції з головою українського МЗС під час візиту до Києва.

«Для того, щоб ми зустрілися в нормандської форматі у вересні на рівні міністрів закордонних справ, нам треба говорити, яким чином реалізуються рішення, досягнуті в Парижі. Це стосується і перемир'я, і облаштування додаткових пунктів переходів. Ми домовилися щодо багатьох проектах, які необхідно реалізовувати. Є також ряд економічних і соціальних тем», - сказав Маас.

Міністр закордонних справ Німеччини додав, якщо сторонам вдасться реалізувати минулі домовленості, тоді буде можливість обговорити ті політичні питання, серед яких формула Штайнмайера, проведення виборів на Донбасі і яким чином пройде передача повноважень на кордоні.

«Ці речі повинні обговорюватися в нормандському форматі», - зазначив Маас.

Як повідомлялося, глава МЗС Німеччини приїде в Україну на День Незалежності.  У рамках робочого візиту міністр закордонних справ ФРН проведе зустріч з українським головою МЗС Дмитром Кулебою. Під час зустрічі Кулеба та Маас обговорять питання взаємодії України та Німеччини з метою відновлення суверенітету і територіальної цілісності України внаслідок агресії Росії.

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року у Парижі відбулася зустріч лідерів країн «нормандському форматі (лідерів Росії, України, Франції, Німеччини). Зустріч в нормандському форматі на рівні лідерів пройшла вперше після трирічної перерви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: