Кожен п’ятий киянин відчуває самотність. Результати опитування

Кожен п’ятий киянин відчуває самотність. Результати опитування
Більшість мешканців столиці знаходять розраду в роботі
фото: vechirniy.kyiv

Самотність може призвести до депресії та проблем зі здоров’ям

Майже кожен п’ятий киянин чи киянка відчуває самотність, про що свідчать результати опитування щодо ментального здоров’я в застосунку «Київ Цифровий». Відповідну заяву зробила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час брифінгу до Всесвітнього дня ментального здоров’я.

«Місто ініціює низку досліджень, які допомагають краще зрозуміти актуальні потреби киян у системі підтримки ментального здоров’я. Перше опитування в застосунку Київ Цифровий ми проводили у квітні, а друге – у жовтні. Показник самотності залишається стабільним – 18%. Зазначу, що у другому опитуванні взяли участь 26 473 респонденти. І за його результатами – майже кожен п’ятий киянин чи киянка відчувають самотність. Це дуже тривожний показник. Самотність – це не просто відсутність близьких людей у житті. Це деструктивне відчуття порожнечі, яке може призвести до депресії, проблем зі здоров’ям», – зазначила Хонда.

Вона додала, що боротися зі стресом киянам навесні частіше всього допомагали робота та побут – 29%, а також фізична активність – 23%. У жовтні поточного року ситуація залишилась незмінною – 25% опитаних мешканців Києва знаходять розраду в роботі.

«Результати опитувань, які ми проводимо, показують, що культура звернення до психологів досі не сформована. Натомість найчастіше кияни обирають для зниження стресу занурення в роботу. Звернення до психологів критично низькі як у квітні, так і в жовтні – 2% та 3% відповідно. Формування культури звернення за психологічною підтримкою до кваліфікованих фахівців – це один із наших пріоритетних напрямів у розбудові системи ментального здоров’я в Києві. Тому ми ініціюємо проведення стратегічної сесії, де напрацюємо спільні рішення для розбудови комплексної системи. Запрошуємо фахівців галузі долучитись до стратегічної сесії, заповнивши форму», – заявила заступниця голови КМДА.

Заступник голови КМДА і керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич зазначив, що інструменти електронної демократії регулярно використовуються для того, щоб дізнатись думку киян.

«Для міста – це актуальні і достовірні дані для аналізу і комплексних рішень. У наші дні якісна психологічна підтримка дуже важлива», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: