Міністр культури прокоментував звільнення директора Одеського художнього музею Ройтбурда

Міністр культури прокоментував звільнення директора Одеського художнього музею Ройтбурда

«Будь-яку підтримку, яку ми можемо надати Олександру у рамках повноважень міністерства та закону – гарантую» – Ткаченко

«Рішення було політичним та пов’язане з особистими мотивами» – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що 9 червня зв’яжеться з Одеською обласною радою щодо ситуації зі звільненням з посади директора Одеського художнього музею, художника Олександра Ройтбурда. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Учора відеозв’язком долучився до акції на підтримку директора Одеського художнього музею, художника Олександра Ройтбурда», – написав Ткаченко.

На думку Ткаченка рішення Одеської обласної ради про звільнення його з посади через апеляційний суд було політичним та пов’язане з особистими мотивами.

«Будь-яку підтримку, яку ми можемо надати Олександру у рамках повноважень міністерства та закону – гарантую. З вівторка, 9 червня, вже як міністр культури, зв’яжусь з облрадою. Сподіваюсь, знайдемо рішення на користь культури, а не політики», – зазначив Ткаченко.

45g5

Нагадаємо, Одеський апеляційний суд скасував рішення Приморського районного суду Одеси, яке поновило художника Олександра Ройтбурда на посаді директора Одеського художнього музею. Апеляцію подала Одеська міська рада, рішенням якої у вересні 2019 року Ройтбурда і було звільнено.

Як повідомлялося, в Одесі близько 400 осіб зібралися у суботу, 6 червня 2020 року, біля будівлі ОДА на підтримку Олександра Ройтбурда, нещодавно в черговий раз звільненого судом з посади директора Одеського художнього музею.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: