Окупанти відправили до в'язниці на 10 років кримського татарина Саганджі

Окупанти відправили до в'язниці на 10 років кримського татарина Саганджі

На судових слуханнях Саганджі заявляв про тортури

Свою провину Саганджі не визнав, у суді він заперечував свою участь у батальйоні «Аскер»

Суд окупованого Криму засудив кримського татарина Февзі Саганджі на понад 10 років в'язниці за нібито участь у батальйоні «Аскер».

Про це повідомляє об'єднання «Кримська правозахисна група» у Facebook.

«14 травня 2019 року колегія суддів «Верховного суду» Криму під керівництвом «судді» Олега Лебедя залишила в силі вирок кримському татарину Февзі Саганджі. Він отримав 10 років і шість місяців позбавлення волі нібито за участь у батальйоні «Аскер», - сказано в повідомленні.

Суддя «Ленінського районного суду» Іван Удут прийняв таке рішення 26 січня цього року. У тексті вироку є інформація, що на судових слуханнях у цій справі Саганджі заявляв про тортури.

Зокрема, кримський татарин повідомив, що в жовтні 2017 року співробітники ФСБ його побили і під тортурами змусили підписати якісь документи. Його заарештували у квітні 2018 року і звинуватили в «участі в незаконному збройному формуванні, дошкульному для інтересів Росії на території іноземної держави».

Свою провину Саганджі не визнав, у суді він заперечував свою участь у батальйоні.

Нагадаємо, напередодні міський суд Таганрога Ростовській області РФ продовжив запобіжний захід у вигляді арешту чотирьом фігурантам другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір», затриманим у Криму 27 березня.

Як відомо, співробітники ФСБ, МВС Росії та Росгвардії 27 березня провели в Криму масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Загалом було затримано 24 активістів.

27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував усіх затриманих активістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: