Правозахисні організації закликали Зеленського захистити активістів і журналістів

Правозахисні організації закликали Зеленського захистити активістів і журналістів

За останні п’ять років ми спостерігаємо певний прогрес з боку української влади стосовно деяких ключових проблем, але також стагнацію та регрес стосовно інших, - правозахисники

Сьогодні Amnesty International, Freedom House та Human Rights Watch оприлюднили відкритий лист до президента України щодо ситуації із захистом прав людини. Про це йдеться на сайті Amnesty International.

У листі акцентується увага на таких аспектах як безкарність; потреба цивільного контролю над правоохоронними органами; свобода ЗМІ; становище постраждалих внаслідок конфлікту на Сході України; відповідальність за злочини, пов’язані з конфліктом.

«За останні п’ять років ми спостерігаємо певний прогрес з боку української влади стосовно деяких ключових проблем, але також стагнацію та регрес стосовно інших. Ми пишемо цей лист на початку вашого президентства з проханням, щоб ви гарантували, що справедливість, підзвітність та дотримання прав людини стануть ключовими у вашому порядку денному, особливо у тих сферах, в яких відсутній прогрес», - зазначають правозахисники.

«Ми закликаємо вас покласти край безкарності за злочини на ґрунті ненависті та насильницьким нападам на громадських активістів і журналістів; посилити підзвітність правоохоронних органів та служб безпеки завдяки громадському контролю; а також захистити права людей зі Сходу України, які постраждали внаслідок конфлікту, зокрема, літніх людей», - йдеться у листі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: