Раптове відключення світла в Україні. «Укренерго» розпочало розслідування

Раптове відключення світла в Україні. «Укренерго» розпочало розслідування
Наразі триває заживлення споживачів
фото ілюстративне

Відключення відбулися через технічні причини та не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі

Близько 13:00 в енергосистемі аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей. Про це повідомляє «Укренерго».

«Наразі триває заживлення споживачів. Постачання електроенергії всім споживачам буде відновлено у найближчі години. Розпочато розслідування причин інциденту», – йдеться в повідомленні.

Енергетики наголошують, що відключення відбулися через технічні причини та не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі.

Нагадаємо, що сьогодні частково зникло світло і в Києві. Аварійне відключення сталося о 12:28. Енергетики виїхали на місце аварії та заживили 33 знеструмлені будинки від резервних джерел. У столиці проблеми зі світлом фіксували у Шевченківському, Солом’янському, Святошинському, Голосіївському, Оболонському, Дарницькому районах.

Крім того, внаслідок обстрілів прифронтових та прикордонних територій частина населених пунктів Донецької, Дніпропетровської, Сумської та Харківської областей залишилися без світла. Також через попередні ворожі обстріли знеструмлена частина споживачів у Запорізькій, Херсонській, Чернігівській областях.

Читайте також: Найближчі роки Україна будуватиме «зелені» електростанції з дешевою електроенергією – «Укренерго»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: