Ще десять українських телеканалів можуть закодувати свій сигнал

Ще десять українських телеканалів можуть закодувати свій сигнал

Йдеться про розважальні телеканали, які не входять до медіагруп

Десять українських телеканалів, які не входять до медіагруп, найближчим часом можуть закодувати свій супутниковий сигнал. Серед них такі телеканали: MusicBox, Xsport, «Трофей», «Терра», «Наука», «Фауна», «Кус-Кус», «36.6», «Дача» та «Епоха».

Про це «Телекритиці» повідомили представники цих телеканалів.

Так, генеральний продюсер MusicBox Сергій Кобель у коментарі виданню підтвердив дату кодування каналу − 1 березня.

У пресслужбі телеканалу Xsport повідомили, що рішення про кодування вже ухвалене, коли саме це станеться, мовник повідомить згодом.

Директор PayTV-напрямку Film.UA Наріман Гусейнов повідомив, що група веде «певну роботу» у питанні кодування «Кус-Куса», «36.6», «Дачі» та «Епохи».

Телеканали групи «Континент ТБ» («Трофей», «Терра», «Наука» та «Фауна»), за словами генерального продюсера групи Андрія Медведя, будуть закодовані найближчим часом.

Як повідомлялося, пізно вночі 28 січня чотири провідні телегрупи − StarLightMedia, 1+1 media, «Медіа Група Україна» й InterMediaGroup закодували супутниковий сигнал своїх 22 розважальних телеканалів.

У відкритому доступі на супутнику залишилися ще 72 українські телеканали − державні громадські мовники, інформаційні та регіональні телеканали, а також ряд інших каналів, які не входять до медіагруп. Серед них чимало розважальних телеканалів, які, як і телегрупи, розвивають платну дистрибуцію провайдерами PayTV або продають рекламний час.

Нагадаємо, литовське телебачення замінить російські передачі на українські.

Як повідомлялося, в Україні медіахолдинги почали кодувати свої телеканали. Це робиться на вимогу Євросоюзу, щоб не порушувати норми і закони ЄС, де супутникові канали доступні тільки в складі спеціальних пакетів. З 28 січня через супутник телеглядачі безкоштовно не зможуть дивитися 23 телеканали, що належать чотирьом медіахолдингам.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: