Сивохо хоче зробити Московську церкву «посередником» для врегулювання конфлікту на Донбасі

Сивохо хоче зробити Московську церкву «посередником» для врегулювання конфлікту на Донбасі

Сергій Сивохо (другий праворуч) разом зі священиком УПЦ МП зустрічав на вокзалі дітей з Донбасу

Радник секретаря РНБО заявив, що Московська церква може допомогти у врегулюванні конфлікту на Донбасі

На телеканалі «112 Україна», який пов’язують з Віктором Медведчуком, Російська православна церква в Україні (УПЦ МП) влаштувала телемарафон «Різдво. Люди замість війни. Діти Донбасу», в якому взяли участь радник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Сивохо, лідер групи «Брати Карамазови» Олег Карамазов і український народний артист Володимир Гришко.

Героями цих сюжетів стали діти, які проживають на Донбасі. Сивохо і Карамазов зустріли їх на вокзалі.

Діти «з благословення митрополита Онуфрія»відвідають Свято-Покровський Голосіївський монастир, розважальні центри, театри, музеї, а також зустрінуться зі своїми однолітками. Потім вони разом з батьками поїдуть у Свято-Успенську Почаївську лавру в Тернопільській області.

«Ми впевнені, що це добра справа має стати прикладом милосердя, доброго і людського, символом єдності українського народу, що так важливо сьогодні», – заявили ініціатори заходу Сивохо і Карамазов.

Під час марафону Сивохо заявив, що Московська церква може допомогти у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

«Церква, природно, як соціальний інститут, який присутній по всім сторонам конфлікту, має свій голос і завжди була помічницею та відрізнялася благодійністю, миротворством. Наприклад, Святогірський монастир у найважчі часи приймав тисячі біженців. Церква може виступити посередником», - заявив Сивохо.

На думку радника секретаря РНБО, для досягнення миру на Донбасі необхідне «мовчання з боку тих, хто розпалював війну» та виконання домовленостей обома сторонами конфлікту.

Варто зазначити, що ще в 2015 році Олег Карамазов називав Революцію Гідності 2014 року «божевільною», заявляв про те, що «Україна і Росія — одна велика країна», і втік через Євромайдан до Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: