«Справа Шеремета»: за місяць Яна Дугарь не отримала жодного виклику на слідчі дії

«Справа Шеремета»: за місяць Яна Дугарь не отримала жодного виклику на слідчі дії
Яна Дугарь змушена їздити на засідання суду до Києва з військової частині в Гвардійському на Дніпровщині

«Людина під домашнім арештом і без зарплати», - обурюється адвокат підозрюваної

Віталій Коломієць, адвокат Яни Дугарь, стверджує, що за останній місяць його клієнтка не отримала жодного виклику. Про це захисник повідомив в інтерв’ю «Главкому»

«З 27 грудня минулого року, ми не отримали жодного виклику на слідчі дії. Тобто людина під домашнім арештом і без зарплати», - обурюється Коломієць. Він зауважив, що попри все їй потрібно їздити на засідання суду до Києва з військової частині в Гвардійському на Дніпровщині.

Адвокат заявляє, що вони подавали клопотання про зміну запобіжного захожу, аби підозрювана проживала в Києві та Печерський суд ухвалив інше рішення: нічний домашній арешт за місцем реєстрації і проходження служби.

«Слідчі сказали, що запобіжний захід необхідний, оскільки слідчі збиралися оперативно проводити розслідування», - пояснює Коломієць.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва 24 січня пом'якшив міру запобіжного заходу підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь, відправивши її під нічний домашній арешт з 20:00 до 7:00.

12 грудня минулого року міністр МВС Арсен Аваков провів спільний брифінг з президентом Володимиром Зеленським, на якому заявив про те, що слідство вивчило тисячі матеріалів, і до вбивства Шеремету причетні низка осіб. За даними поліції, злочинне угруповання підривників нараховувало п’ятеро осіб: Андрій Антоненко - музикант, який воював на Донбасі, Юлія Кузьменко - дитячий хірург (волонтер), Яна Дугарь - військова медсестра та подружжя Грищенків – пара ветеранів-добровольців. Власне, був ще один учасник, за даними слідства,  спеціаліст із виробництва вибухівки, теж ветеран, але він  наклав на себе руки у жовтні, нібито після отримання повістки на допит у справі Шеремета.

Читайте більше: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: