Українська церква в Антарктиді стала єдиним храмом, де відбулася повноцінна служба

Українська церква в Антарктиді стала єдиним храмом, де відбулася повноцінна служба
Цьогоріч Великдень в українських церквах проходить в умовах карантину, у зв’язку з чим обмежено всі традиційні святкові заходи та богослужіння
Фото Національного антарктичного наукового центру

Антарктида досі лишається єдиним континентом планети, де немає коронавірусу

Церква Святого Володимира на українській полярній станції «Академік Вернадський» стала єдиним храмом, де відбулося святкове богослужіння з мирянами.

Про це йдеться на сторінці Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

«Як не дивно, сьогодні наші полярники отримали унікальний «привілей» – станційна церква Св. Володимира сьогодні є єдиним храмом Помісної Православної Церкви України, де відбулося повноцінне особисте святкове богослужіння і віряни мали змогу святкувати всі разом», – йдеться у повідомленні.

Полярники наголошують, що це не порушення правил карантину – Антарктида досі лишається єдиним континентом планети, де немає коронавірусу.

Окрім того, у неділю, 19 квітня, на станцію мають прибути зимувальники 25-ї Української Антарктичної експедиції, які змінять 24-ту та літній сезонний загін. Вже ввечері дві возз’єднані команди матимуть змогу святкувати Великдень разом.

У неділю 19 квітня християни східного обряду відзначають найвеличніше свято – Світле Христове Воскресіння, або Великдень. Цього року українців закликали залишитися вдома на Великдень через загрозу поширення коронавірусу.

Нагадаємо, цьогоріч Великдень в українських церквах проходить в умовах карантину, у зв’язку з чим обмежено всі традиційні святкові заходи та богослужіння. Натомість у Святогірській Лаврі РПЦ в Україні (Донецька область) головний храм був заповнений людьми, служба проходила без дотримання карантинних заходів обережності.

Поліцейські склали три адміністративні протоколи через порушення правил карантину під час великодніх богослужінь у Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: