ВР зареєструвала проєкт про визнання незалежності Косово

ВР зареєструвала проєкт про визнання незалежності Косово
фото з відкритих джерел

У 2010 році Міжнародний суд ООН визнав, що декларація про державний суверенітет Косова не підтримує норми міжнародного права

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт щодо визнання Україною незалежності Косова. Про це повідомив народний депутат України від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

«Україна має визнати незалежність Косова. Подав у Верховну Раду відповідний проєкт постанови», – написав нардеп.

Він повідомив, що у 2010 році Міжнародний суд ООН визнав, що декларація про державний суверенітет Косова не підтримує норми міжнародного права, не порушує жодних резолюцій та міжнародних актів.

«Не дарма, 22 з 27 країн-членів ЄС, до якого ми так прагнемо, вже визнали Косово. Також Косово визнано США, Канадою та Великою Британією.

Тому послідовним кроком України зараз буде визнання державного суверенітету Косово і висловлення міжнародної підтримки. Одразу відкидаю різного роду маніпуляції – ситуація між Україною та пседовреспубліками «Л/ДНР» – це не та сама ситуація, як у Косово та Сербії. Це момент, коли Косово дійсно має право на незалежність», – наголосив Гончаренко.

Він зазначив, що сподівається на якомога швидший розгляд постанови колегами у Раді.

Як раніше повідомлялося, Україна відкликає свій контингент з Косово, який брав участь у миротворчій місії. Також Україна закликала Сербію та Косово до діалогу.

Читайте також: Сербія проти Косова. Нова війна вже у вересні?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: