Рік повномасштабного вторгнення: скільки компаній в Україні досі контролює РФ

Рік повномасштабного вторгнення: скільки компаній в Україні досі контролює РФ
Росія контролює в Україні навіть наукові установи
фото з відкритих джерел

Лише дев’ять з цих компаній перебувають у стані припинення або банкрутства

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні досі працюють компанії, які контролюють російські власники. Про це йдеться в дослідженні Опендатабот.

За рік від початку великої війни в Україні все ще залишаються бізнеси, які контролюються громадянами РФ та фінансують війну. Опендатабот перевірив реєстр акціонерів та виявив, що частки у 41 акціонерних товариствах належать власникам з РФ. Лише дев’ять з цих компаній перебувають у стані припинення або банкрутства, а решта продовжує працювати на території України.

«Серед компаній, що контролюються громадянами РФ, такі бізнеси, як банк «Форвард», Укренергоатом, Укргазпром, Втб-банк, Вімм-Білль-Данн Україна, та навіть наукові установи: наприклад, Науково-дослідний і проєктно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування та Український науково-дослідний проєктно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що південь України має найбільшу частку компаній, бізнес яких пов’язаний із Російською Федерацією. Найбільша кількість компаній із російським слідом знайдена на Одещині (1199). На другому місці – Запорізька область (371 компанія), потім – Миколаївщина (299 компаній) та Херсонщина (201 компанія).

Читайте також: Бізнес із Росією. Чи змогли компанії, які залишились попри санкції, щось заробити

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: