Андрій Вавриш розповів, які житлові комплекси обирають покупці квартир

Андрій Вавриш розповів, які житлові комплекси обирають покупці квартир
Андрій Вавриш зазначає, що при проектуванні поліфункціональних об'єктів нерухомості важливо правильно розподілити потоки

Містяни обирають об'єкти, де поєднані житлова, офісна, торговельна та розважальна складова і де вони зможуть знайти різні варіанти для дозвілля - девелопер

Монофункціональна нерухомість – пережиток індустріальної епохи. Майбутнє за поліфункціональними об'єктами. Вони створюють для користувачів більший вибір для зайнятості та дозвілля та, за рахунок цього, більш конкурентні на ринку.

Про це в коментарі Commercial Property сказав девелопер і CEO компанії SAGA Development Андрій Вавриш.

За його словами, такі об'єкти також кращі для міста, оскільки сприяють скороченню маятникових міграцій і дозволяють скоротити навантаження на транспортну інфраструктуру.

«Майбутнє за містами: в найближчі 50 років вони, а не країни, будуть відігравати ключову роль у світі. Змінюється природа робочих місць і ставлення людей до праці. Вони менше часу витрачають на роботу в цілому, і вже точно не хочуть витрачати по кілька годин на день на дорогу. Містяни обирають об'єкти, де поєднані житлова, офісна, торговельна та розважальна складова і де вони зможуть знайти різні варіанти для дозвілля», – пояснив девелопер.

При цьому Андрій Вавриш зазначає, що при проектуванні поліфункціональних об'єктів нерухомості важливо правильно розподілити потоки. У житлових і комерційних приміщень повинні бути різні входи, ліфти, місця загального користування. Простори для відпочинку та дитячі майданчики не повинні перетинатися з місцями розвантаження товарів для магазинів і ресторанів. За дотримання цих умов будь-яке сусідство буде ефективним.

«Якісний баланс функцій формує додану вартість об'єкта нерухомості», – підкреслює Вавриш і зазначає, що при формуванні концепції необхідно враховувати контекст навколишньої місцевості. Десь достатньо 10% комерційних приміщень, десь їхня частка може досягати 25%, а іноді навіть 50%. Неправильне співвідношення призводить до вбогості інфраструктури, а це, в свою чергу, відштовхує покупців житла.

Важливу роль також відіграє відкритість інфраструктури в об'єкті. Без ефективного поділу на публічні та напівприватні простори територія комплексу буде закритою. В таких умовах торговельні й розважальні заклади не зможуть залучити достатню кількість клієнтів, а значить, якісні оператори туди не підуть, а неякісні не зможуть забезпечити бажаний рівень послуг для мешканців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: