Антимонопольний комітет проти торгових центрів. «Епіцентр» оприлюднив заяву

Антимонопольний комітет проти торгових центрів. «Епіцентр» оприлюднив заяву
У ТОВ «Епіцентр К» вважають, що «не вчиняли жодних порушень конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами»

В «Епіцентрі» повідомили, що не мають запитів від Антимонопольного комітету

ТОВ «Епіцентр К» повідомляє, що станом на 6 травня до них не надходили запити від Антимонопольного комітету України про надання інформації.  Про це йдеться в оприлюдненій заяві.

У компанії наголошують, що готові співпрацювати з АМКУ та всіма його територіальними відділеннями і сприяти об‘єктивному дослідженню стану конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами.

Також у ТОВ «Епіцентр К» вважають, що «не вчиняли жодних порушень конкуренції на ринку торгівлі непродовольчими товарами та працюють у повній відповідності до законодавства України та з дотримання всіх актів Кабміну, ухвалених під час дії карантину в Україні».

Як повідомлялося, сьогодні, 6 травня, Антимонопольний комітет повідомив, що відкриє справу проти супермаркетів «Епіцентр» та «Нова лінія». В АМКУ зазначили, що справу відкриє одразу після отримання копій протоколів про порушення від Національної поліції.

«Обурення громадян з приводу роботи деяких мереж під час карантину природнє. Ми всі хочемо справедливості, а з точки зору антимонопольного законодавства робота «Епіцентру» та «Нової лінії» під час карантину є отриманням неправомірної переваги над конкурентами», - підкреслив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

Як повідомлялося, міністр МВС Арсен Аваков на позачерговому засіданні уряду у понеділок, 4 травня, заявив, що після перевірок супермаркетів «Нова лінія» та «Епіцентр», зокрема, на останній склали 29 протоколів за порушення карантину.

Міністр також відмітив, що в магазинах мережі «Епіцентр» та «Нова лінія» правоохоронці зафіксували випадки, коли торгували меблями, електронікою, що не було передбачено умовами карантину.

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня, але з 11 травня – пом’якшення. Таке рішення було схвалене на позачерговому засіданні уряду.

Зокрема, Кабінет міністрів дозволив після 11 травня відкрити для відвідування громадянами парки, сквери та зони відпочинку, об’єкти індустрії краси, оптової та роздрібної торгівлі в окремо розташованих приміщеннях, крім торговельно-розважальних центрів).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: