«Електроважмаш» паралізований. На підприємство приїхав голова Харківської ОДА і... втік

«Електроважмаш» паралізований. На підприємство приїхав голова Харківської ОДА і... втік
«Електроважмаш» сьогодні фактично зупинений

Олексій Кучер залишивши колектив держпідприємства без відповідей

Після третього листа на ім'я Зеленського з копією на місцеву владу харківське держпідприємство «Електроважмаш» як відвідав керівник області Олексій Кучер, повідомляє УНН.

Як відомо, він очолив Харківську ОДА після недовгого перебування у Верховній Раді у фракції «Слуг народу». Пославшись на селекторну з президентом, Кучер попросив працівників заводу не ставити багато питань, нічого конкретного не сказав і поїхав, залишивши колектив без відповідей. Потім на сайті ОДА з'явилася новина, в якій зазначено, що губернатор привітав колектив з «днем народження» (74-річчям) підприємства. І пообіцяв вирішити у Києві всі питання.

«Я гордий, що у нас на Харківщині є настільки потужне підприємство. Хочу подякувати вам за роботу і за терпіння. Бажаю, щоб в наступному році ми зібралися з вами разом і відсвяткували ювілей потужного підприємства, яке б підсилило виробництво, змогло підвищити зарплати», - сказав Кучер, зазначивши, при цьому, що проблеми підприємства - брак замовлень і заборгованість із зарплати.

Нагадаємо, що «Електроважмаш» сьогодні фактично зупинений. Близько 1 млрд грн заборгованості перед контрагентами, масові звільнення робітників, недавнє відключення каналізації, відсутність комплектуючих і портфеля замовлень на майбутнє.

Плачевну ситуацію на «Електроважмаші» пов'язують з неефективною роботою Віктора Буська, екс-гендиректора заводу, раніше призначеного керувати підприємством через особисту близькість до керівництва Фонду держмайна, а нині відстороненого від посади за розтрату в особливо великих розмірах. До речі, днями суд визнав незаконним припинення повноважень попереднього генерального директора «Електроважмашу» Дмитра Костюка і скасував відповідний наказ ФДМУ, тим самим відновивши Костюка на посаді гендиректора заводу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: