Forbes Україна вперше після перезапуску склав рейтинг найбагатших українців

Forbes Україна вперше після перезапуску склав рейтинг найбагатших українців
Повний рейтинг наразі журнал не опублікував, оскільки передплатники ще не отримали перший номер

Перші три сходинки рейтингу зайняли Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Петро Порошенко

Журнал Forbes Україна вперше з 2016 року склав рейтинг 100 найбагатших бізнесменів країни.  Сукупні статки його учасників склали $ 31,4 млрд.

Повний рейтинг наразі не опублікували, оскільки передплатники журналу ще не отримали перший номер, а на сайті видання можна лише оформити передплату.

Російський Forbes на основі матеріалів українського журналу опублікував 15 найбагатших українських бізнесменів.

На першому місці опинився гірничо-металургійний магнат Рінат Ахметов. Його статки оцінили у $2,8 млрд. У виданні зазначають, що у порівнянні з піковим 2013 роком статки Ахметова скоротилися майже у шість разів.

На другому місці опинився власник «Інтерпайп» Віктор Пінчук із $1,4 млрд.

На третьому місці — п'ятий президент Петро Порошенко так само з $1,4 млрд. У 2014 році Forbes оцінював його статки в $1,3 млрд., наступні 5 років американська версія видання не включала Порошенка у перелік мільярдерів.

До українських бізнесменів, які мають статки не менше, ніж мільярд доларів, також потрапили власники «Епіцентру» Олександр і Галина Гереги ($1,3 млрд), один зі співвласників групи «Приват» Геннадій Боголюбов ($1,2 млрд), засновник «Миронівського хлібопродукту» Юрій Косюк ($1,1 млрд), власник компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго ($1,1 млрд) та співвласник групи «Приват» Ігор Коломойський ($1 млрд).

Як повідомлялося на початку квітня цього року, американський бізнес-журнал Forbes опублікував рейтинг найбагатших людей світу. Лідируючу позицію в списку посів засновник і генеральний директор інтернет-ритейлера Amazon Джефф Безос, його статки оцінюються в $113 млрд. На другому місці опинився співзасновник Microsoft Білл Гейтс зі статком у $98 млрд. Далі йде власник модного будинку LVMH Бернар Арно і його родина, їх статки дорівнюють $76 млрд.

Нагадаємо, що до рейтингу мільярдерів Forbes потрапили й шість представників України. Це - Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Геннадій Боголюбов, Юрій Косюк, Ігор Коломойський та Костянтин Жеваго.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: