«Газпром» розраховує на «хорошу» зиму, бо багато горобини на деревах

«Газпром» розраховує на «хорошу» зиму, бо багато горобини на деревах

За оцінками РФ, на початок опалювального сезону дефіцит газу в Європі складе 28%

фото: tass.ru

«Оскільки влітку було дуже тепло, то значить взимку буде дуже холодно», – заявив глава «Газпром Міжрегіонгазу»

«Газпром» розраховує, що нинішня зима буде холодною, а тому хорошою для російської компанії. Про це повідомляє «Риа Новости» в середу, 6 жовтня.

«Хороша зима, холодна. Для «Газпрому» буде хороша зима», – такі очікування озвучив заступник голови правління «Газпрому» Віталій Маркелов.

За даними «Газпрому», за дев'ять місяців цього року поставки газу в країни далекого зарубіжжя зросли на 15,3%, до 145,8 мільярда кубометрів газу, що є другим показником в історії після 2018 року (149,2 мільярда кубометрів).

За оцінками російської компанії, на початок опалювального сезону дефіцит газу в Європі складе 28% або 18,5 млрд кубометрів.

Також Сергій Густов, глава «Газпром Міжрегіонгазу», який відповідає за внутрішній ринок РФ, очікує майбутню зиму 2021/22 років холодною.

«Я вважаю, що зима буде холодною, тому що багато горобини на деревах», – цитує Густова «Интерфакс».

«Оскільки влітку було дуже тепло, то значить взимку буде дуже холодно. Це мій такий експертний висновок. Вважаю, що зима буде холодною, буде сніжною», – поділився він очікуваннями.

Варто вказати, що 5 жовтня акції «Газпрому» побили абсолютний історичний рекорд, перевищили позначку 380 російських рублів.

Нагадаємо, 27 вересня вартість акцій російського газового монополіста «Газпром» на Московській біржі зросла до максимуму з 2008 року, подолавши позначку в 350 руб. за штуку. Вартість газу у Європі на той момент становила $862 за тис. куб. м.

Наступного дня російська компанія «Газпром експорт» прибрала зі своєї електронної торгової платформи усі контракти на 2022 рік, вочевидь, для того, щоб додатково підігріти зростання ціни.

Також сьогодні ціна на газ у Європі оновила історичний максимум та наблизилася до $2 тис. за кубометр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: