Заявлене міністром інфраструктури підвищення залізничних тарифів буде катастрофою, - нардеп

Заявлене міністром інфраструктури підвищення залізничних тарифів буде катастрофою, - нардеп
Підвищення тарифів на вантажоперевезення залізницею призведе до здорожчання продукції підприємств-експортерів і вони втратять свої позиції на світових ринках, - Бондарєв

Керівництву міністерства в першу чергу треба подолати корупцію в «Укрзалізниці», і тоді жодної потреби у підвищенні тарифів не буде, - нардеп

Підняття тарифів «Укрзалізницею» на вантажоперевезення буде катастрофою для підприємств-експортерів. Про це заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв.

«В останні дні з'явилася інформація про те, що керівництво Укрзалізниці, і про це каже міністр Криклій, буде піднімати ціни на перевезення вантажів. Це буде катастрофа, тому що ви розумієте, що сьогодні потерпають аграрії від того, що немає вологи на грунті, врожайність буде вкрай низька. Сьогодні металургійна галузь зупиняється у зв’язку з кризою, з коронавірусом. І сьогодні взагалі промисловість потребує підтримки з боку держави, а не підвищення собівартості для того, щоб взагалі прибрати нас як конкурента на світових ринках збуту», - сказав Бондарєв. 

На думку депутата, керівництву міністерства в першу чергу треба подолати корупцію в «Укрзалізниці», і тоді жодної потреби у підвищенні тарифів не буде.

«Я впевнений, що міністерство повинно займатися насамперед економікою і навести лад в корупційній складовій в «Укрзалізниці». Подивіться, вже третій керівник Укрзалізниці за 90 місяців. Всі розповіді про реформи начебто зупинилися в ідеях тих людей, яких привели в ці власні кабінети. Вони побачили, що 26 мільярдів грошей є, які вони можуть розподіляти, і на цьому всі реформи закінчилися. Сьогодні це велика корупційна складова і треба розібратися з цією корупційною складовою насамперед пану Криклію, а не підвищувати тарифи», - сказав Бондарєв.

Він також наголосив: підвищення тарифів на вантажоперевезення залізницею призведе до здорожчання продукції підприємств-експортерів і вони втратять свої позиції на світових ринках. 

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що не вдасться уникнути збільшення тарифів «Укрзалізниці» на вантажоперевезення, зазначивши при цьому, що затвердження нового договору на надання УЗ послуг з організації перевезення вантажів відтермінували до липня.  

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: