Єврокомісія запропонувала ЄС не продовжувати довгострокові контракти на імпорт газу

Єврокомісія запропонувала ЄС не продовжувати довгострокові контракти на імпорт газу
Єврокомісія вважає, що відмова від довготривалих контрактів на імпорт газу прискорить перехід на «зелену енергетику» і розвиток ринку водню
фото з відкритих джерел

Нова стратегія Євросоюзу щодо контрактів на газ суперечить позиції Росії

Європейська комісія офіційно пропонує країнам-учасницям Євросоюзу не продовжувати довгострокові контракти на імпорт газу. Відмова від таких контрактів прискорить перехід на «зелену енергетику» і розвиток ринку водню, повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Щоб уникнути блокування Європи викопним природним газом і звільнити більше місця для чистих газів на європейському газовому ринку, Комісія пропонує не продовжувати довгострокові контракти на необмежений обсяг викопного природного газу після 2049 року», – йдеться в повідомленні.

У релізі також пропонується ввести суворі правила щодо викидів метану, щоб скоротити їх на 80% до 2030 року. Передбачається, що такі рішення дозволять країнам-учасницям ЄС протидіяти ціновим шокам на газовому ринку і зробити європейську енергетичну систему більш стійкою.

Як відомо, нова стратегія Євросоюзу щодо контрактів на газ суперечить позиції Росії, яка зацікавлена в довгострокових контрактах, оскільки забезпечує близько третини потреб Європи в газі.

До слова, газорозподільні компанії Євросоюзу об'єдналися для просування водню.

Нагадаємо, що українська Регіональна газова компанія з серпня 2020 року проводить випробування щодо використання сумішей водню у вітчизняних газорозподільних мережах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: