Лукашенко може обрізати імпорт бензину. Офіс президента розповів, як виживатиме Україна

Лукашенко може обрізати імпорт бензину. Офіс президента розповів, як виживатиме Україна
Раніше самопроголошений очільник РФ пригрозив Україні припиненням постачання пального
фото: railinsider.com.ua

«Буде якийсь дискомфорт і робота в антикризовому режимі тижнів два-три, поки відбудується нова логістика. Але потім все налагодиться

У разі, якщо чинне керівництво Білорусі вирішить припинити постачання Україні палива, наша держава буде змушена імпортувати пальне з інших ринків залізничним транспортом. Про це в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» повідомив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма.

Заступник Андрія Єрмака додав, що також у випадку припинення постачання пального з Білорусі планується суттєво наростити українське виробництво палива.

«Буде збільшення локального виробництва. Буде якийсь дискомфорт і робота в антикризовому режимі тижнів два-три, поки відбудується нова логістика. Але потім все налагодиться», – заспокоїв Шурма.

Заступник голови Офісу президента також зазначив зміни у логістиці постачання пального, вочевидь, призведуть до подорожчання пального, проте загалом, Ростислав Шурма вважає, що Білорусь навряд зупинятиме поставки палива в Україну.

«Для них це теж економіка. Ми для них ключовий ринок продажів. – Якщо «хтось» скаже, то введуть напевно. – Вони від цього точно втратять у рази більше, ніж ми. Будемо сподіватися на раціональне рішення», – підсумував заступник керівника Офісу президента.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко обурений через призупинення «Укрзалізницею» транзиту білоруських калійних добрив.

Раніше Лукашенко пригрозив відключити Україні електрику та зупинити постачання палива.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: