Нацбанк розповів, як працюватимуть банки на новорічні свята

Нацбанк розповів, як працюватимуть банки на новорічні свята
30 грудня стане останнім повноцінним банківським днем року
фото з відкритих джерел

НБУ визначив графік роботи банків на новорічні та майбутні свята

Національний банк оприлюднив графік роботи банків та СЕП (система електронних платежів) у новорічні дні. Про це повідомляє сайт регулятора.

30 грудня стане останнім повноцінним банківським днем року – будуть відкриті і працюватимуть відділення банків, проводитимуться угоди на валютному міжбанку та «день в день» проходитимуть платежі фізичних та юросіб між банками.

30 грудня

СЕП працює до 24:00. Валютний ринок України, депозитарій НБУ та інші системи Нацбанку працюють у звичайному режимі.

31 грудня

До 13:00 через СЕП здійснюються лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юридичній особі, а також платежі між учасниками СЕП, НБУ та органами Державної казначейської служби.

Валютний ринок України працює з урахуванням особливостей роботи СЕП, визначених у регламенті. Банківський день у СЕП закінчується о 13:00.

01 січня

Банківський день у СЕП починається о 9:00 з датою банківського дня 04 січня 2022 року.

01−03 січня

Учасники СЕП самостійно приймають рішення про дату початку роботи в системі. Міжбанківські перекази через СЕП у цей період здійснюються датою банківського дня 04 січня 2022 року.

У цей період Депозитарій НБУ не працює, а банки самостійно приймають рішення щодо здійснення валютних операції з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України з урахуванням роботи СЕП. Готівковий валютний ринок працює у звичайному режимі.

04−06 січня

СЕП і банківська система України працюють у звичайному режимі.

Яким буде курс валют

У період з 31 грудня 2021 року до 04 січня 2022 року діє офіційний курс гривні до іноземних валют та облікова ціна банківських металів, розрахована Національним банком 30 грудня 2021 року.

07−09 січня

Міжбанківські перекази через СЕП здійснюються датою банківського дня 10 січня 2022 року.

01−03 та 07−09 січня 2022 року банки за потреби можуть здійснювати касові операції. Водночас банки в цей період мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: