Новий голова НКРЕКП заявив, що ціни на електроенергію для населення обов'язково зростуть

Новий голова НКРЕКП заявив, що ціни на електроенергію для населення обов'язково зростуть
Валерій Тарасюк заявив, що зарплати не будуть європейськими, якщо в Україні не побудувати ринок 

Тарасюк вважає існування різного тарифу на електроенергію для населення і для бізнесу «раковою пухлиною для української економіки»

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк вважає, що в середньостроковій і довгостроковій перспективі немає альтернативи підвищенню цін на електроенергію для населення і підприємців.

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова».

«У нас зарплати не будуть європейськими, якщо ми не побудуємо ринок, якщо не переможемо перехресне субсидування і можна довести це на простому прикладі. Це самообман, що ми платимо низький тариф на електроенергію. Ми його платимо в ціні товару: ми платимо низький тариф, за нас його платить хлібзавод, закладає ціну в хліб, ми купуємо хліб за завищеною ціною, а хлібзавод ще й втрачає конкурентоспроможність - і це ланцюгова реакція», - сказав Тарасюк.

Глава НКРЕКП вважає існування різного тарифу на електроенергію для населення і для бізнесу «раковою пухлиною для української економіки».

«Іншого шляху, ніж вирівняти ціни для населення і для промисловості в довгостроковій і навіть у середньостроковій перспективі не існує», - вважає Тарасюк.

Нагадаємо, 4 листопада Валерія Тарасюка обрано голову НКРЕКП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: