Перерахунок пенсій в Україні: в Мінсоцполітики зробили роз'яснення щодо дати

Перерахунок пенсій в Україні: в Мінсоцполітики зробили роз'яснення щодо дати
Мільйону українців перерахують пенсії і доплатять ще за два місяці
Фото з відкритих джерел

Радник міністра назвав «мінімально можливу дату» для індексації пенсій

Радник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі програми на телеканалі «Україна 24» розповів, чому індексація пенсій в Україні зазвичай відбувається 1 березня.

«З 1 березня – це мінімально можлива дата, тому що в лютому відомі вже дані про середню зарплату і є інформація про інфляцію. Відповідно, ці показники визначаються для проведення індексації пенсій. Звичайно, пенсіонери зацікавлені в тому, щоб якомога раніше була проведена ця індексація», – сказав Шамбір.

Водночас він вважає, що пенсії в Україні маленькі, і має бути все розроблено для того, щоб вони індексувалися, підвищувалися і не втрачали своєї купівельної спроможності.

«Це сама суть індексації. З іншого боку, навіть при плануванні бюджету, якщо визначена чітка дата, то планувати бюджет набагато краще. якщо дата не визначена, є спокуса перенести її на якомога пізніший термін, так як грошей завжди не вистачає», – зазначив радник міністра.

Нагадаємо,з 1 липня в Україні через зміну прожиткового мінімуму для непрацездатних будуть перераховані пенсії. Це відбудеться автоматично, без необхідності відвідувати Пенсійний фонд.

Зазначимо, народні депутати знову взялися за пенсійний вік українців. На цей раз його хочуть понижувати для матерів, які народили і виховали дитину до шестирічного віку. А щоб від такого пониження не постраждав бюджет Пенсійного фонду, одночасно пропонують підвищувати пенсійний вік для всіх громадян, починаючи з 2023 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: