«Укрзалізницю» не передаватимуть в управління німцям, тендер на консалтинг скасовано, – документ

«Укрзалізницю» не передаватимуть в управління німцям, тендер на консалтинг скасовано, – документ
7 лютого «Укрзалізниця» оголосила тендер на послуги з управлінського консультування, проте його скасували і повторне проведення планують після карантину

Національний оператор залізниць Німеччини мав лише консультувати «Укрзалізницю» у підприємницьких і технічних питаннях

АТ «Укрзалізниця» не передаватимуть в управління жодним іноземним компаніям, у тому числі – німецьким. Про це повідомляють журналісти Bihus.Info.

Зазначається, що історія про нібито передачу «Укрзалізниці» національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління на 10 років почалася з виступу тодішнього прем’єр-міністра України Олексія Гончарука 23 січня 2020 року у Давосі, на, так званому «Українському сніданку», де було заявлено про такі наміри.

«Вчора був підписаний меморандум між Міністерством інфраструктури та Deutsche Bahn. Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю», – оголосив тоді про свої плани глава Кабміну.

Того ж дня представники німецького залізничного оператора Deutsche Bahn дали коментар виданню Deutsche Welle, в якому наголосили, що насправді йдеться не про передачу «Укрзалізниці» в управління, а просто про консультування.

«DB Engineering & Consulting – консалтингова компанія у складі Deutsche Bahn, що працює над проєктами у сферах інфраструктури, мобільності і транспорту – консультуватиме і підтримуватиме «Укрзалізницю» у підприємницьких і технічних питаннях», – йшлося у коментарі.

Журналісти, щоб з’ясувати поточний стан співпраці, звернулися з запитом безпосередньо до АТ «Укрзалізниця» і там наголосили, що жодної передачі в управління не відбулося.

«Акціонером АТ «Укрзалізниця» виступає держава у особі Кабінету Міністрів України. Жодної передачі майнових часток будь-якій сторонній компанії не відбувалось. Крім цього повідомляємо, що станом на 27 квітня 2020 року жодна недержавна, в тому числі іноземна компанія, не здійснює будь-якого управління Товариством. Перемовин про передачу управління Товариство не веде», – йдеться у відповідні на запит.

screenshot_3_10

Щодо співпраці конкретно із Deutsche Bahn, як повідомили в українській компанії, «Укрзалізниця» 5 лютого підписала з німецькою стороною Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного співробітництва з метою удосконалення роботи «Укрзалізниці».

Також 7 лютого «Укрзалізниця» оголосила тендер на послуги з управлінського консультування очікуваною вартістю близько 86 млн грн. Ці торги скасували 23 березня 2020 року через те, що до них було допущено менше трьох учасників.

«Повторне оголошення конкурсу можливе після зняття обмежувальних заходів, введених у зв’язку з розповсюдженням коронавірусної хвороби «COVID-19. Інших подібних конкурсів Товариство не проводило», – йдеться у відповіді української залізничної компанії.

Як повідомлялося, ексміністр Омелян побачив катастрофу на «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: