США розширили допомогу Україні для боротьби з поширенням коронавірусу

США розширили допомогу Україні для боротьби з поширенням коронавірусу

США нададуть Україні 9,1 млн доларів для протидії поширенню пандемії коронавірусу

Кошти виділятимуть Україні через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID)

Сполучені Штати Америки розширили допомогу Україні до 9,1 млн доларів для протидії поширенню пандемії коронавірусу. Про це повідомило посольство України в США у Facebook.

У дипломатичному відомстві України зазначають, що кошти будуть виділяти через американське агентство USAID.

«Допомога спрямовуватиметься на підготовку лабораторних систем, виявлення захворювання, надання технічної підтримки в питаннях реагування та інформування щодо ризиків поширення COVID-19. Окрім того, допомога сприятиме підтримці заходів з профілактики та лікування хворих на COVID-19, заходів з забезпечення водопостачання, санітарії та гігієни для найбільш вразливих верств населення Донецької та Луганської областей», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що хакери декількох держав проникли в бази даних деяких американських установ, що працюють над виготовленням ліків від коронавірусу.

У США число підтверджених випадків коронавірусу перевищило 660 тисяч. За добу від коронавірусупомерли 2137 людей (днем раніше цей показник становив 2,6 тис. людей).Про це свідчать дані університету Джонса Гопкінса, який веде власні підрахунки на основі федеральної і місцевої статистик.

В Україні станом на 9 ранку 17 квітня лабораторно підтверджено 501 новий випадок захворювання на коронавірус. Із них – 31 дитина та 91 медпрацівник. Протягом доби із діагнозом Covid-19 було шпиталізовано 156 людей. Померли дев’ятеро осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: