Світовий банк погіршив прогноз зростання глобальної економіки на 2022 рік

Світовий банк погіршив прогноз зростання глобальної економіки на 2022 рік
Світовий банк погіршив прогноз зростання глобальної економіки на 2022 рік
фото з відкритих джерел

Згідно з новим прогнозом Світового банку, глобальне зростання економіки помітно сповільниться

Світовий банк знизив прогноз зростання глобальної економіки у 2022 році до 4,1%, що на 0,2% менше, ніж було вказано у попередньому звіті банку, оприлюдненому в червні 2021 року. Про це йдеться у доповіді Світового банку.

«Після сильного піднесення у 2021 році світова економіка явно сповільнюється на тлі нових загроз, пов'язаних із варіантами коронавірусу, а також зростанням інфляції, боргом і нерівністю доходів, які можуть поставити під загрозу відновлення у країнах із ринком, що формується, і країнах, які розвиваються», – ідеться у доповіді.

Згідно з новим прогнозом, глобальне зростання помітно сповільниться і сягне у 2023 році 3,2%, оскільки незадоволений попит зникає, а фіскальну та монетарну підтримку згортають у всьому світі.

«Світова економіка стикається одночасно з Covid-19, інфляцією і політичною невизначеністю. Зростання нерівності і проблеми безпеки особливо згубні для країн, які розвиваються. Для того, щоб вивести країни на сприятливий шлях зростання, потрібні узгоджені міжнародні дії і всеосяжний набір зустрічних заходів національної політики», – зазначив президент Світового банку Девід Малпасс.

До слова, Світовий банк схвалив виділення Україні $150 млн. Кошти спрямовані на допомогу у боротьбі з коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: