Уряд запустить платформу для збору коштів на підтримку України

Уряд запустить платформу для збору коштів на підтримку України
Уряд формує план відновлення України, який матиме два виміри
фото: Кабмін

Отримані кошти планується розподілити за трьома основними напрямками

Уряд формує план відновлення та трансформації України. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 3 травня.

За його словами, уже зараз держава формує візію для нової України. План відновлення матиме два виміри: регіональний та параметричний.

«Регіональний – це коли країни-партнери, міста-побратими або корпорації допомагають у відновленні конкретного українського міста чи регіону. Наприклад, Данія погодилася допомагати із відновленням Миколаєва. Італійське Бергамо – із відновленням Бучі», – сказав Шмигаль.

Параметричний підхід, за словами прем’єра – це програма Національної ради з відновлення, яка напрацьовує параметри відбудови та трансформації кожного сектору економіки.

«Це нові підходи й нові політики. Сучасні та європейські. Мета – не просто відбудувати зруйноване, а побудувати сучасну європейську цивілізовану державу», – зауважив Шмигаль.

Щоб процес був системним і більш прозорим, невдовзі буде запущено u24.gov.ua – платформу для збору коштів на підтримку України в межах глобального проекту United24, який ініціював президент України Володимир Зеленський.

«Кожна людина у світі може зробити пожертву й допомогти Україні боротися за нашу свободу. Ми хочемо об’єднати світ навколо підтримки нашої держави. Простих людей, благодійні фонди, міжнародні компанії, лідерів думок в усьому світі. Створення платформи необхідне також, аби продемонструвати максимальну прозорість і відкритість щодо використання зібраних коштів: куди та кому вони спрямовуються», – сказав прем’єр.

За словами очільника уряду, кошти планується розподілити за трьома основними напрямками: оборона й розмінування, гуманітарна й медична допомога, а також відбудова України.

Нагадаємо, 28 квітня президент США Джо Байден під час засідання Радбезу ООН заявив, що США готові виділити Україні $33 млрд на військову техніку та економічне відновлення.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: